Elérhetőségeim

Keress elérhetőségeimen, segítek elindulni. Válaszd önmagad, kezdj bele most!

+36 30 335 2865 hello@wolfildiko.hu
CelanFIt menü

Ételeinket ingyenesen kiszállítjuk Kunszentmártontól Szarvason át Örménykútig.

+36 30 661 2229
Kövess engem
Image Alt

WolFit

Gasztro: Alakbarát fitt bolognai spagetti

🥕🍅🌶🧀🍝🍽
Mikor otthon már napok óta megy a duruzsolás, hogy “ez így szép és jó, meg amúgy finom is.., de azért valami “normális” (ld. hagyományos, komfort 😂) ételt is ehetnénk…”,akkor mi jut eszébe az ember lányának a konyha közepén a lábosra meredve, mivel is tudná megörvendeztetni a férfiembert és annak hasát, azaz szívét?!😇😆…Mondjuk a menzakonyha gyöngyszemével, a szimpla hétköznapot is igazi ünnepnappá avanzsált, gyanús származású húscsomókkal tarkított, tasakos műanyag alapporból feltunningolt, tápanyaghiányos és szélmállott tésztát zsíros sajttal lazán beborított bolognai spagettivel?! Felejthetetlen gasztronómiai sokk volt, melyet felnőve biztos nem akartunk soha egy az egyben repatriálni a tányérunkra.

Azonban maga a bolognai a menzán túl igazán attraktív, ízletes, beazonosítható hústartalmú főétel, melyet a megfelelő összetevőkkel igazán egészséges, zsírcsökkentett kivitelben is szervírozhatunk. A tészta szénhidrát tartalmával szintén lehet játszani (vannak csökkentett, illetve kalóriamentes megoldások, netán zöldségspirálozóval kivitelezett megoldások), azonban egyelőre szigorú kontroll alatt tartva az elszabadulni készülő fantáziát, maradjunk a kiinduló elvnél, vagyis a hagyományos, ámde egészségesebb változatnál: durum vagy tönköly, esetleg teljes kiőrlésű fazonoknál. A hagyományos receptben – a menzakoszt megcsúfolt változatával ellentétben – a hús igenis dominál. Nemcsak sertésből, marhából készülhet, hanem darált pulykával vagy csirkehússal is bepróbálkozhatunk a kevesebb kalória jegyében.
Én az alábbi receptet készítettem el mindenki legnagyobb örömére:

📝: 800g darált zsírszegényebb sertés & marhahús mix
2 szál sárgarépa
200 gramm friss csiperke gomba
800 gramm hámozott felkockázott paradicsom (konzerv)
150 gramm sűrített paradicsom (1 kis konzerv)
2 ek. olívaolaj vagy kókuszzsír
1 1/2 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma

pici eritrit
frissen őrölt bors
bazsalikom
oregano
kakukkfű
rozmaring
+ 30 dkg teljes kiőrlésű vagy durum spagetti tészta / kiválthatod gluténmentes vagy NoCarb spagetti tésztára is
+  reszelt light vagy növényi sajt a tálaláshoz

👩🏼‍🍳: Forrósítsuk fel az olívaolajat egy mélyebb serpenyőben és adjuk hozzá a feldarabolt vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát, és hevítsük tovább, míg a hagyma megfonnyad. Amint kész, rádobjuk a darált húst. Ekkor sózzuk, borsozzuk. Amikor kifehéredett, rászórjuk a reszelt répát, gombát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a bazsalikomot eltépkedve, az oregánót, kakukkfüvet, rozmaringot és eritrithol-t.
Fél órán át főzzük közepes lángon, hogy a répának, gombának legyen ideje megpuhulni, valamint az ízek össze tudjanak érni.
Közben megfőzzük a spagettit sós vízben egy pár csepp olívaolajjal. Ha megfőtt, meghinthetjük még pár csepp olívaolajjal eés egy kis olasz fűszerkeverékkel is. Végül a kész szószt rátesszük. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét – ez diétafüggően lehet parmezán vagy valami érdektelen ízű, ámde full light zsírszegény sajt is.
Egyszerűen nagyszerűt!! Erre a szuper ételre ez különösen igaz!! 🤓✌🏻Jó étvágyat! 😋
Alaprecept: www.fitbuilder.hu