
Gasztro: Diétás, gluténmentes kajszibarackos krémmel töltött kézműves piskótatekercs
😋🍑🥞🍴 Ki ne vágyna néha egy kis krémes, gyümölcsös kényeztetésre? S ha mindezt még büntetlenül is tehetjük. Nos, ilyen helyzetekre hoztam most egy szuper kis kaput, íme:
Piskóta:
1 cs DW cukormentes főzés nélküli csokoládés pudingpor
6 tojás
2 ek eritrit
csipet só
1 tk vanília őrlemény
½ cs foszfátmentes sütőpor
Töltelék:
1 cs DW cukormentes főzés nélküli vaníliás pudingpor
4 dl Hullala/Meggle vegán cukormentes habtejszín / vagy kókusztejszín, ez esetben 2 cs habfixálóval kell számolni pluszban)
10 dkg light mascarpone sajt (Aldi)
3 ek cukormentes házi sárgabarack lekvár
2 ek eritrit
3 dl zsírszegény tej / vagy magtej
esetleg 5 db összevágott aszalt sárgabarack
A szétválasztott tojásokból a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verem. A sárgáját az eritrittel, a vaníliával szintén habosra keverem, ebbe mehet a sütőporos csokis pudingpor. A felvert fehérjét finom mozdulatokkal elegyítem a pudingos masszával, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe lapátolom a piskótatésztát, majd 180 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm. Ha megsült, kiborítom a tepsiből és benedvesített konyharuhába tekerem és kihűtöm.
Eközben a tölteléket is elkészítem. A tejszínt elkezdem habosítani és megy bele az eritrit, mascarpone, lekvár, sárgabarack, pudingpor és tej: ebben a sorrendben.
A kihűlt piskótát megkenem a krémmel és feltekerem, majd kívülről is krémmel borítom és megszórom tört mogyoróval, étcsokival.
Jó étvágyat! 😋🍑🥞🍴